Püstə

yeni

0,00 AZN

Add to wishlist

Ətraflı

Püstənin xeyiri və xüsusiyyətləri

  • Püstənin tərkibində ürək-damar sisteminin bərkidilməsi və yaxşılaşması, bütün orqanizmin cavanlaşması və qanda xolesterinin səviyyəsini azaltmaq üçün yetərincə antioksidləşdirici var.
  • Bir neçə il ərzində keçirilmiş tibbi tədqiqatlar təsdiq etdi ki, püstədən istifadə edən insanların qanında şəkərin səviyyəsi və xolesterin azalıb, hipertoniklərdə isə təzyiq normallaşıb.
  • Püstədən zəifləmiş, yorulmuş insanlara istifadə etmək tövsiyə edilir. Bu çərəz həzm yolunun və qaraciyərin xəstəlikləri vaxtı, ateroskleroz, həmçinin tənəffüs yolların xəstəlikləri və vərəm vaxtı çox faydalıdır.
  • Püstə və püstə yağı spermatogenezi yaxşılaşdırır və potensiyanın yüksəldilməsi üçün tövsiyə edilir.
  • Püstə yağı günəş yanıqlarından dərini müdafiə edərək sürətli qaralmanı təmin edir.
  • Püstə yağı canlandırıcı, həvəsləndirici və möhkəmləndirici təsir göstərir.
  • Bu çox gözəl vasitə həmçinin orqanizmdən şlakları çıxarır və yüngül işlətmə effektinə malikdir.
  • Bundan başqa püstə yağı kosmetologiyda geniş tətbiq edilir – o dərini ağardır, onu nəmləndirir və yumşaldır, ləkələr və çillərdən qurtulmağa imkan yaradır. Püstə yağının tezsağaldıcı və sətəlcəmə qarşı təsiri onu qıcıqlanan və həssas dəri üçün tətbiq etməyə icazə verir.
  • Püstə istifadəsində əks göstərişlər aşkar edilməmişdir, amma onun həddən artıq böyük dozası ürək bulanma və başgicəllənməyə səbəb ola bilər. Yüngül işlətmə təsirinə görə, püstə yağının qəbulunu hamiləlik vaxtı da məhdudlaşdırmaq lazımdır.

Püstənin tətbiqi

Püstə çiy, qızardılmış və duzlanmış növlərdə şirniyyat sənayesində və aşpazlıqda balıq və ət yeməklərində ədviyyat formasında istifadə olunur.

İsladılmış və qızardılmış püstə tumlarında cövhər hazırlayaraq mədə nasazlığı və vəba vaxtı tətbiq edirlər. Şərabda qaynadılmış tumlar ilan sancmaları zamanı detoksikasion vasitə kimi istifadə olunur.

Püstənin tərkibi. Yüz qram püstə fındığında növbəti elementlər olur:

  • 21 qram zülal;
  • 49 qram yağ;
  • 25 qram karbohidrat;
  • A, B1, B2 vitaminləri;
  • aminturşular;
  • minerallar;
  • saxaroza;
  • nişasta;
  • tanin;
  • qliseridlər;
  • folio turşusu.
  • olein turşusu;
  • palmitik turşu;
  • stearin turşusu.

Püstə fındıqlarından əldə edilmiş yağ orqanizmin qoruyucu gücünü stimullaşdırır və bu da immunitetin bərkiməsinə imkan yaradır.

Reviews

No customer comments for the moment.

Write a review

Püstə

Püstə

Write a review